شبکه بهداشت و درمان فریمان

توصیه های غذایی براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي-عروقي

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 
 
 

آیا می دانید با تغذیه صحیح می توانید از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و فشار خون بالا پیشگیری کنید؟

 
  • همیشه وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید.اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهد.لاغری نیز میتواند مشکلات دیگری برایتان به وجود آورد.
  •  به جای 3-2 وعده باحجم زیاد ،در روز 6-5 بار(صبحانه،میان وعدهصبح،ناهار،عصرانه،شام و بعضی اوقات قبل از خواب )در حجم کم غذا میل کنید.در ضمن توجه کنید که صرف صبحانه کامل آن هم در اوائل روز (حداکثر تا ساعت 8 صبح)ضروری است.
  •  بیشتر از نان های سبوس دار (مثل سنگک،نان جو،نان سنتی و محلی)استفاده کنید.مصرف مداوم ناان سفید چربی و قند خون را بالا می برد.
  • در وعده های غذایی اصلی (صبحانه ،ناهار،شام)همیشه مقادیری سبزی مثل خیار، کاهو، کلم، گوجه فرنگی، ترب، سبزی خوردن، کدو، هویج فرنگی و ... میل کنید.مصرف سبزی ها باعث می شوند که قند و چربی در خون متعادل بماند.
  •  مواد غذایی چرب ،شیرین ویا حاوی نشاسته زیاد را در برنامه غذایی کم کنید.
  •  روغن نباتی جامد،روغن پیه و دنبه را از برنامه غذایی حذف کنید.برای پخت و پز از روغن های مایع معمولی و برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
  •  به طور کلی در روز بسیار کم روغن مصرف کنید اما همان مقدار کم بهتر است از روغن های مایع از جمله روغن کلزا،ذرت،زیتون، سویا،کنجد یا آفتابگردان باشد.
  • از مصرف غذاهای پرچربی ،سرخ کرده،امعاء و احشا(مثل جگر،دل ،قلوه،کله پاچه و...)غذاهای آماده وکنسرو شده ،سس مایونز ،سوسیس ،کالباس،همبرگر)پرهیز کنید.کره،خامه و سرشیر را به مقدار بسیار کم (در حد 2-1 قاشق مرباخوری) در روز مصرف کنید.
  • در صورت امکان در هفته 2-1 بار ماهی مصرف کنید.
  • سویا از مواد پروتئینی است که قیمت مناسبی دارد،حداقل در هفته 3-2 بار سویا مصرف کنید.
  • در طول هفته حداقل 5-4 بار از حبوبات پخته (مثل عدس،ماش،نخود،انواع لوبیا،لپه) استفاده کنید.
  •  مصرف نمک را تا حد امکان کم کنید واز آوردن نمکدان سر سفره خودداری نمایید.
  •  از مصرف تنقلات نامناسب (مثل پفک،چیپس،شکلات و...)بپرهیزیدو به جای آن از مغزها و دانه ها(مثل بادام،پسته ، کنجد،شاهدانه و انواع تخمه ها)استفاده کنید.به شرط آنکه خام ویا کم تف و کم نمک باشد.
  •  در هنگام تماشای تلویزیون از خوردن اجتناب کنیدچون متوجه میزان غذای خورده شده نمی شوید.
  •  غذا را خوب بجوید ،لقمه های کوچک برداریدو زمان غذا خوردن را طولانی کنید.                                                                           
  •  از غذا خوردن در مواقعی که دچار استرس ،فشار روحی یا هیجان هستید بپرهیزید.
  •  حتما در طول روز حداقل یک ساعت در هوای آزاد پیاده روی کنید.
  •  آب زیاد بیاشامید ،به طور معمول هر انسانی در طول شبانه روز به 8 لیوان آب و مایعات دیگر نیاز دارد.زمان هایی که فعالیت می کنید یا هوا گرم است بدنتان به آب بیشتری نیاز دارد.