کارکنان نانواییها برای پیشگیری از بیماریهای واگیر از جمله کرونا چه کارهایی باید انجام دهند؟
-اگر تب، سرفه و یا تنگی نفس دارند نباید مشغول به کار شوند.
-لباس کار مناسب و تمیز بپوشند.
-مسئول تحویل دادن نان، از دستکش و ماسک استفاده کند.
-قبل از شروع و پس از پایان کار، حمام کنند و هر روز لباس های کارشان را بشویند.
-دستهایشان را مرتب و صحیح (مطابق دستورعمل شستشوی دست) بشویند و برای خشک کردن، از حوله تمیز شخصی یا حوله کاغذی استفاده کنند.
-هنگام عطسه یا سرفه، از دستمال کاغذی یا آرنج دست استفاده کنند و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل درب دار انداخته و دستشان را بشویند.
-از تماس دست با صورت و همچنین تماس با سطوح آلوده مانند دستگیره در، پول، گوشی موبایل و ... خودداری کنند و در صورت تماس، بلافاصله دست ها را با آب و صابون بشویند.
-در صورت ضرورت یک نفر فقط مسئول دریافت پول نقد از مشتریان باشد. (این فرد نباید به نان دست بزند)
-با قرار دادن میز پیشخوان پشت در ورودی، از ورود مشتریان و افراد متفرقه به داخل نانوایی جلوگیری شود.
-از دست دادن و روبوسی با سایر افراد خودداری کنند.
-تمامی سطوح در معرض تماس با دست یا نان را به صورت مستمر شسته و یا با مواد گندزدای مناسب، گندزدایی کنند.
-وسایل مورد استفاده مثل انبر، کاردک پلاستیکی و فلزی، سینی، بشقاب، لیوان، قوری، کتری و تمام ابزار کار باید هر شب شسته شود.
-نانوایی پس از اتمام کار، روزانه نظافت و سطوح در معرض تماس، به صورت کامل گندزدایی شود. برای این منظور می توانند از 20 سی سی محلول سفید کننده یا وایتکس در یک لیتر آب سرد استفاده نمایند.
این محلول باید روزانه تهیه شود.
مشتریان هنگام مراجعه به نانوایی برای پیشگیری از بیماریهای واگیر مثل کرونا، چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
-از تماس با دستگیره در، میله ها، میز کار و سایر سطوح در نانوایی خودداری کنید.
-از چاقوی بُرش و برس مخصوص تمیز کردن نان استفاده نکنید.
-در صف، فاصله و حریم مناسب را از سایرین رعایت نمایید. (حد اقل یک متر)
-تا حد امکان برای حمل نان، از پارچه یا کیسه پارچه ای شخصی تمیز و مناسب استفاده کنید.
-تا حد امکان از کارت بانکی بجای وجه نقد استفاده نمایید.
-از تماس دست یا دستکش آلوده یا مشکوک با نان خودداری کنید.
-در صورت امکان ژل ضدعفونی کننده دست همراه داشته باشید و قبل از دست زدن به نان دستهایتان را ضدعفونی نمایید.
-با توجه به احتمال آلوده شدن نان از زمان خرید تا مصرف، حتما ابتدا با ماکروفر یا اجاق گاز، آن را داغ کرده و سپس مصرف کنید.
- محمد بادامی فریمانی
- اخبار
- بازدید: 138

